Courses

 • МОДУЛ 3 – ДИГИТАЛНА ИЛУСТРАЦИЈА И ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

  8 Лекцииво
  • ДИГИТАЛНА ИЛУСТРАЦИЈА И ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН - 7,404.00ден
  Smart School - Adobe Illustrator | IDT Skopje

  Целта на студентот во овој модул е да се запознае со софтверската алатка Adobe Illustrator и да ги совлада потребните алатки за обликување на графички елементи, преку: типографија, алатки и навигација во простор, цртање со основни геометриски форми, четки, цртање на линии и форми, градиент, разработка на уметнички дела во патерни, работа со арт борд итн.;

 • МОДУЛ 2 – ПОСТПРОДУКЦИЈА НА ФОТОГРАФИЈА

  0 Лекцииво
  • ПОСТПРОДУКЦИЈА НА ФОТОГРАФИЈА - 7,404.00ден
  Smart School - Adobe Photoshop | IDT Skopje

  Целта на студентот во овој модул е да се запознае со софтверските алатки и да ги совлада потребните алатки за постпродукција (обработка) на фотографија: композиција, ретуширање, светло, контраст, боја, текстура и основи на фотомонтажа, работејќи на една фотографија од првиот до последниот час.

 • МОДУЛ 1 – ФОТОГРАФИЈА

  1 Лекцијаво
  • ФОТОГРАФИЈА - 9,872.00ден
  Smart School - Photography| IDT Skopje

  Целта на студентот во овој модул е да ги совлада елементарните фотографски карактеристики и техники (бленда, експозиција, исо), како и запознавање со ликовните елементи и принципи (композиција и светло) преку работа на еден проект од идеја (почнувајќи од првиот час) до реализација (на последниот час). По завршување на овој модул, студентот може да ги продлабочи своите знаења и научи како фотографиите да добијат еден финален изглед со помош на Adobe Photoshop во модулот постпродукција на фотографија.