Што би значело да бидете „продукт-оунер“ во една компанија? Вака од прва, преводот директно би се однесувал на „стопанисување“ со одреден производ. Во целина, значењето е тоа, меѓутоа со различно објаснување на процесот во кој улогата на оваа позиција е

Институтот за дизајн и технологија  – ИДТ Скопје и Школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите“ започнуваат програма за стипендирање, каде што за првпат во процесот на стипендирање се вклучуваат и компаниите. Оваа пилот-програма започнува со Академијата за UX/UI

Здраво креативци!Оваа година ја започнуваме со нова едукативна програма наменета за сите оние кои сакаат да дознаат повеќе за „фриленсингот“ како еден од најактуелните глобални феномени во начинот на работа и можности за заработка, но и започнат своја кариера како

Кога школката плаче, бисерот се раѓа.А, зошто школката плаче? Школката плаче како и окото кога најмалата прашинка ќе го допре и ќе му го наруши она за што е створено – да гледа. И низ секоја солза се прочистува,

Улогата на продукт-оунерот е тешка да се објасни, нели? Кога на социјални настани ќе ме прашаат што работам, тргнувам со одговорот: „Помагам да се изработат продукти коишто даваат вредност”, но кога ќе дополнам дека не кодирам или не тестирам, честопати

„Back to school со месецот на нови почетоци! Make September a month to remember!”Септември е месец на нови почетоци! Многу често тоа што започнуваме да го правиме овој месец е тоа што нѐ оформува за целата година, па и за

Ако сакате да научите нешто, обратете се на личност која може да ве научи од сопственото лично искуство. Ако со разговорот сте го изгубиле чувството за време и простор, тогаш сте научиле нешто

Отворена инфо сесија за Академијата за #Web #Design со цел подетално запознавање со програмата, менторите, начинот на одржување на наставата, можностите за кариера итн.АКАДЕМИЈА ЗА WEB DESIGN https://idt.mk/programa/web-design/ -- -- • 13 ЈУЛИ, 18:00 - 20:00 Линк за пријава: https://forms.gle/MFviSVmErYpqWBk26 -- -- АГЕНДА: 18:00-18:15 Вовед 18:15-18:30 Игор Георгиоски 18:30-18:45 Дарко Аницин 18:45-19:00 Стефан Стојковски 19:15-19:30

Отворена инфо сесија за првата Академија за #Product #Owners со цел подетално запознавање со програмата, менторите, начинот на одржување на наставата, можностите за кариера итн.-- -- • 06 ЈУЛИ, 17:30 - 19:30Линк за пријава: https://forms.gle/STnE9umjwsQq7kfbA-- --АГЕНДА:[17:30-17:40] Вовед [17:40-18:00] Данче Масларова Стојанова [18:00-18:15] Драгана Зографска [18:15-18:30] Стефан Митевски [18:30-18:45] Емилија