Тие се визионери чиј профил на работа создава идни софтвери за дигиталните пространства да работат беспрекорно. Секогаш на пресекот помеѓу програмирањето и уметноста. Секој од нив има различен, но единствен пристап во предавањата, но и работата надвор од Академијата. Ви

Што би значело да бидете „продукт-оунер“ во една компанија? Вака од прва, преводот директно би се однесувал на „стопанисување“ со одреден производ. Во целина, значењето е тоа, меѓутоа со различно објаснување на процесот во кој улогата на оваа позиција е

Кога школката плаче, бисерот се раѓа.А, зошто школката плаче? Школката плаче како и окото кога најмалата прашинка ќе го допре и ќе му го наруши она за што е створено – да гледа. И низ секоја солза се прочистува,

Во потрагата по инспиративни лидери и иновативни компании од коишто можеме да научиме нешто повеќе за моменталните потреби, актуелните трендови и идни очекувања во ИТ-индустријата, го запознавме Нино Карас, еден од основачите на CodeWell – компанија формирана 2011 година и

„Back to school со месецот на нови почетоци! Make September a month to remember!”Септември е месец на нови почетоци! Многу често тоа што започнуваме да го правиме овој месец е тоа што нѐ оформува за целата година, па и за

Развојот на ефикасен дигитален производ е исто толку тежок како организирање забава за илјадници луѓе од која сите ќе бидат задоволни! Данче Масларова Стојановска, Lead Product Owner на Allocate и ментор на првата Академија за Product Owners во Македонија.Данче, Вие сте Lead Product Owner на Allocate. Може

Крсто Златков, генерален менаџер на Институтот за дизајн и технологија  - ИДТ Скопје.Што претставува Институтот за дизајн и технологија - Скопје?„Институтот за дизајн и технологија - Скопје“ или скратено „ИДТ Скопје“ е резултат на нашето децениско искуство од областа на

ДОБРО УТРО КРЕАТИВЦИ, НАШАТА ЗАЕДНИЦА ДЕНЕС Е ПОБОГАТА – ИЗЛЕЗЕ ОД ПЕЧАТ ПРВИОТ БРОЈ НА СКАЛА МАГАЗИН!  Мијте заби, врзете патики, на точак или пеш и правец на промоција:# 136 страници, гооолем формат;  + 3 типа супер квалитетна хартија и печат;  + пример за дизајн и